Prijzen onder voorbehoud
Genoemde prijzen zijn momenteel onder voorbehoud vanwege de huidige marktsituatie. Door dagelijkse prijsstijgingen van verschillende materialen en toeleveranciers is het niet meer bij te houden om telkens alle producten te blijven aanpassen. Het kan daarom voorkomen dat de prijzen afwijken van de getoonde prijzen op de webshop. We hopen op uw begrip.
Inspiratie om een draai te geven aan jouw inrichting, dat doen we graag! In vijf delen publiceren een blog met totaal 25 tips en adviezen voor de inrichting van jouw kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang. Het vijfde en laatste deel gaat over het inrichten van de groepsruimte, waar moet je op letten gezien de leeftijd van de kinderen.
Voor je groep
- voor de babygroep
- voor de dreumesgroep
- voor de peutergroep
- voor de BSO
- Lees alle tips nog eens door!
Tip 21. Voor de babygroep
Het creëren van een rustige groepssfeer is essentieel op een babygroep. Een laag geluidsniveau en het doseren van (spel)materialen reduceren het aantal prikkels. Geef baby’s de mogelijkheid om op een mat vrij te bewegen, zodat ze de ruimte krijgen om een eigen ontwikkeling door te maken. Tussen de slaapjes door, leg je de baby’s in een hoge box en/of op de mat in de grondbox, af en toe in de wipstoel én aan tafel in een kinderstoel. Zo zorg je ervoor dat baby’s die zichzelf nog niet (goed) kunnen verplaatsen regelmatig wisselen van houding, plek en ondergrond.
Tip 22. Voor de dreumesgroep
Dreumesen hebben een enorme behoefte om te bewegen. Wat typeert dreumessens nog meer:
• Ze spelen graag met hetzelfde
• Herhalen dingen makkelijk meerdere malen of dagen, soms wel 10x achter elkaar, zonder dat dit voor hen verveelt.
• Klimmen en klauteren is favoriet
• Soms moet je ze een beetje op weg helpen
• Rangschikken op grootte en/of kleur kunnen ze als de beste
Geef niet al het spelmateriaal tegelijk, bij voorkeur aanbieden op kindhoogte. Ruim en order het speelgoed, zodat kinderen blijven ontdekken en spelen.
Tip 23 Voor de peutergroep
Vergeet bij de inrichting van de opvanglocatie de buitenruimte niet. Kinderen kunnen en willen steeds meer. Ze worden stabieler en hun bewegingsmotoriek verbetert snel. Zorg voor een veilige omgeving met alle ruimte om te rennen, fietsen of klimmen.
Op de peutergroep ontstaan ook de eerste vriendschappen. Samenhorigheidsgevoel wordt opgebouwd tussen de kinderen en zo ontstaan de eerste vriendschappen. Met twee kinderen samenspelen gaat vaak beter dan met meerdere. Vertaal peutergedrag en ontwikkeling door naar de inrichting, door bijv. de hoeken klein te houden.
Sociaal gedrag leren kinderen spelenderwijs. Ze kunnen eenvoudige spelregels accepteren en op hun beurt wachten. Populaire attributen zijn verkleedkleren, knuffels, en het kinderservies. De huiskamerhoek en bouwhoek zijn favoriet, net als het picknicken op een kleed. Kinderen maken samen ook graag een treinbaan of bouwen met blokken of Lego een fantastisch kasteel. Laat de fantasie maar komen!
Tip 24 Voor de BSO
Na school zijn kinderen toe aan ontspannen, bewegen, spelen, alleen of met andere leeftijdsgenootjes. Dat kan allemaal op de BSO. Anders dan bij het kinderdagverblijf kan het leeftijdsverschil tussen de kinderen op de BSO soms 8 jaar zijn. Kinderen van 4 of 5 jaar hebben andere begeleiding en uitdaging nodig dan kinderen van 9 of 10 jaar. Daarom splitsen veel organisaties de BSO op in onderbouw (4-6 jaar) en de bovenbouw (7+). Maak bij de inrichting slimme keuzes!
Inrichting BSO ruimte
• Veilig, stevig en stabiel; meubels die hufterproof zijn.
• Slijtvast en geschikt voor langdurig intensief gebruik.
• Multifunctioneel, voor meerdere doeleinden geschikt zoals spelen, bouwen, knutselen, spelletjes spelen, opbergen en soms ook om huiswerk te maken.
Zo maak je van elke BSO een unieke, veilige plek waar kinderen graag naar toe gaan.
Tip 25 Lees alle tips nog eens door!
Als je al deze tips hebt gelezen en in de praktijk gaat toepassen, dan ga je met je oren klapperen en je gaat je ogen niet geloven…
Maar als je het goed toepast, verandert jouw ruimte in een geweldige, veilige en uitdagende omgeving. Lees ze nog eens rustig door en laat je inspireren.
Bedankt voor het lezen en wie weet tot ziens!
Nieuw in ons assortiment: een losse hoes voor de wipstoel Beaba. In grijs direct uit voorraad leverbaar.
Inspiratie om een draai te geven aan jouw inrichting, dat doen we graag! In vijf delen publiceren een blog met totaal 25 tips en adviezen voor de inrichting van jouw kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang. Het eerste deel gaat over het inrichten, waar moet je op letten, wat zijn de uitgangspunten of inspiratiebronnen die je kunt gebruiken voor de inrichting. Bekijk hier het eerste deel de inrichting en tweede deel over de omgevingsfactoren.
In het eerste en tweede deel hebben we gekeken naar inrichtingsfactoren en omgevingsfactoren in een kinderdagverblijf. In het derde deel komen de meubels aan bod. Waar moet je allemaal op letten bij het aanschaffen van meubels. Als meubelspecialist in de kinderopvang kunnen we hier uren over vertellen, maar ik zal proberen het kort te houden ???? Bekijk hier deel 3
en het vierde deel gaat over een veilige en gezonde werkomgeving. Bekijk hier deel 4
Benieuwd? Mis niets en volg onze social media kanalen!
Hoera De tol viert feest!
Dit jaar bestaan we 25 jaar en dat vieren we samen met jullie met mooie maandacties.
Volg de actiepagina van de Tol en/of volg ons op Facebook of Instagram. Zo houden we je op de hoogte met alle nieuwe producten en acties.
Duurzaamheid
De Tol produceert een groot deels van de meubels in eigen fabriek. Met een gemoderniseerd machinepark aangestuurd door een CNC-machine produceren wij op een efficiënte manier, waardoor afval en verspilling tegen wordt gegaan.
We werken met weinig voorraden, zodat we nauwelijks verspilling van materiaal en producten.
Het materiaal is van hoge kwaliteit en gaat lang mee. De hout leverancier is circulair – FSC en PEFC gecertificeerd.